Obec Dubové pri Turčianskych Tepliciach

     

 

   

Menu

Uskutočnilo sa :

TV a program:

História obce

Obecný úrad

 - Úradné hodiny

 - Obecné zastupiteľstvo

 - Legislatíva

 

Kultúra

  - Divadelný súbor

  - Dychová hudba

  - Moderná kapela

  - Folklórny súbor

  - Spevácka skupina

 

Šport

 

Školstvo

  - Materská škola

  - Základná škola

 

Iné organizácie

 - SČK

 - Hasičský zbor

 - Poľovnícke združenie

 

Foto Galéria

 - rok 2005

 - rok 2006

 - rok 2007

 

Kontakt

 

POĽOVNÍCKA ZÁBAVA 28.10.2006

Poľovnícke združenie ZVERÍN - VYSOKÝ VRCH každoročne organizuje pre svojich členov a rodinných príslušníkov typickú poľovnícku  zábavu s dobrým guľášom, vínkom a bohatou  tombolou. O príjemná zábava sa aj tento rok postarala veľmi dobre zohratá DUBOVČIANKA, ktorá hrala až do ranných hodín.

 

OBERAČKOVÁ ZÁBAVA 30.9.2006

Je tu babie leto a na Dubovom k nemu neodmysliteľne patrí "Oberačková zábava", ktorú každoročne usporadúva FS - PRAMEŇ. Zábavu sprevádzala veľmi dobrá a priateľská atmosféra s polnočným programom folklóristov. Hlavným bodom programu bola prestížna súťaž Miss Dubové 2006, ktorá všetkým vyvolala úsmev na tvári. Do tanca hrala kapela Cachovci z Malinovej.

 

7.ROČNÍK VOLEJBALOVĚHO TURNAJA 21-23.7.2006

Leto je v plnom prúde a k letu na Dubovom neodmysliteľne patrí volejbal. Tak ako každý rok, aj tento sa niesol v znamení nezabudnuteľných športových zážitkov, priateľského športového zápolenia 16 družstiev, radosť
s pohybu, príjemného a efektívneho využitia voľného času.

A keďže ľudia na Dubovom nie sú živí len športom, ale aj hudbou, rozhýbali unavené údy pri hudbe ŠTVRTÁ TRETINA, BLUES BAND - JOZEF NEDBALEC /Martin/, HELENINE OČI /Prešov/ Tancovalo sa až do neskorých ranných hodín.
V nedeľu vystúpil divadelný súbor D- EFEKT s divadelným predstavením -  Komédia o boháčovi a Lazarovi. A komu  za to všetko treba poďakovať? No predsa našim obetavým organizátorom: KLUBU MLADÝCH V DUBOVOM A OBECNÉMU ÚRADU DUBOVÉ. Na záver jeden zásadný nedostatok tejto inak veľmi vydarenej akcie. V budúcom roku by mali organizátori pre volejbalový turnaj objednať 48 hodinový deň.

 

MDD 10.06.2006

Výbor rodičov materskej a základnej školy, kolektív pracovníkov MŠ, ZŠ a starosta obce Dubové  pripravili pri príležitosti MDD pekné sobotné popoludnie pre deti, kde bolo vytvorený priestor pre hry, súťaže, kultúrno-zábavné vyžitie detí rôznych vekových kategórií. Už tradične sa priestor tanečného kola mení v tento deň na zónu detskej radosti.

 

DEŇ MATIEK 14.5.2006

Druhá májová nedeľa, ktorá je venovaná vzácnej bytosti v živote každého človeka – matke. Pri tejto príležitosti deti MŠ a ZŠ pripravili v kultúrnom dome  pre svoje mamy a staré mamy krásny program k ich sviatku. Na záver programu vystúpil FS PRAMEŇ so svojim programom.

 

23.ROČNÍK NÁMESTOVSKÝCH DIVADELNÝCH DNÍ 22.-23.3.2006

Po úspešnej premiére 17.3.2006 sa divadelný súbor D-efekt s inscenáciou "Komédia o boháčovi a Lazarovi" zúčastnil krajskej súťažnej prehliadky v Námestove. 23. ročník Námestovských divadelných dní sa konal počas dvoch dní (22. - 23. 3. 2006). Víťazstvo si právom odniesol dubovský D-efekt, a tým aj postup na celoslovenskú súťaž v Liptovskom Mikuláši.

 

Premiéra 17.3.2006. "KOMÉDIA  O   BOHÁČOVI A LAZAROVI"

Komédia o boháčovi a Lazarovi spracúva biblický námet o nadutom boháčovi, ktorý nechce zmierniť biedu chudobného Lazara ani omrvinkami zo svojho stola. Za takúto bezočivosť ho smrť prekvapí uprostred hodovania a čerti ho odnesú do pekla.  

 

DETSKÝ FAŠIANGOVÝ KARNEVAL 24.2.2006

Združenie rodičov školy a pracovníci ZŠ a MŠ pripravili tradičné fašiangy spojene s pochod masiek. Pre všetkých zúčastnených bolo pripravené pohostenie na ktorom nechýbali zďaleka voňajúce pampúch, klobáska a mnoho iných dobrôt. Záver karnevalu zavŕšilo pochovávanie basy v  podaní našich najmenších fašangovníkov.

 

FAŠIANGY 18.2.2006

Fašiangy, Turíce, Veľká noc príde, kto nemá kožúška zima mu bude...Táto melódia znela  počas soboty z každého kúta obce. Už tradične fašiangový sprievod v maskách za hudobnej podpory Dubovčianky a folklórneho súboru PRAMEŇ.

...ale o fašiangoch na Dubovom vari ani netreba písať... 

 

NOVOROČNÉ SÁNKARSKÉ  PRETEKY 21.1.2006

Kultúrna komisia a Starosta obce Dubové už 6.ročník pripravil pre tých najmenších a nielen pre nich sánkarské preteky. V tomto roku išlo už naozaj o typickú sánkovačku bez kamienkov. Trať síce nebola úplne ideálna, ale dobrú zábavu to nikomu nepokazilo.

 

BEŽECKÉ PRETEKY 14.1.2006 nultý ročník

Slnečný sobotňajší deň organizátorom pretekov vyšiel. Príjemne strávený deň v prírode, pomerne náročná trať ostane nielen v nohách pretekárov rezonovať dlhu dobu. Každého účastníka po pretekoch čakal výborný guláš a príjemné posedenie v divadelnom klube. Verme, že začínajúca tradícia bude mať v budúcom roku ešte viacej priaznivcov. 

Program STV1

Program JOJ

Program Markíza

Program NOVA

Počasie:

  Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

Doprava:

   Vyhľadanie spoja

www.ZSR.sk

www.SAD.sk

Komunikácia

  Vyhľadanie čísla

Hľadanie PSČ:

 

   Vyhľadanie PSČ