Obec Dubové pri Turčianskych Tepliciach

     

 

   

Menu

Uskutočnilo sa :

TV a program:

História obce

Obecný úrad

 - Úradné hodiny

 - Obecné zastupiteľstvo

 - Legislatíva

 

Kultúra

  - Divadelný súbor

  - Dychová hudba

  - Moderná kapela

  - Folklórny súbor

  - Spevácka skupina

 

Šport

 

Školstvo

  - Materská škola

  - Základná škola

 

Iné organizácie

 - SČK

 - Hasičský zbor

 - Poľovnícke združenie

 

Foto Galéria

 - rok 2005

 - rok 2006

 - rok 2007

 

Kontakt

 

POSEDENIE S DÔCHODCAMI  21.10.2007

Obecný úrad a Kultúrna komisia pripravila pre tých najstarších občanov obce každoročné posedenie s príjemným kultúrnym programom. O zábavu sa počas večera starali speváčky Oľga Wagnerová, Marta Križanová s manželom, deti Základnej školy s recitačným pásmom, spevácka skupina Radosť s pesničkami a v neposlednej rade folklórny súbor PRAMEŇ s paródiou na seriál nemenovanej TV.

 

NÁVŠTEVA ZO SRBSKA 30.8.- 2.9.2007

Na Dubové sa prišlo predstaviť ochotnícke divadlo Janka Čemana zo Srbska - Pivnica. Detská scéna sa predstavila s divadelnou hrou Pozvanie od autorky Eleny Zlatošovej, ktorú režíroval Ján Kmeťko. Večer sa dospelá scéna predstavila hrou Tajomstvo Balzámu od autora Muza Pavlova, ktorú režíroval Ľuboslav Majer. V nedeľu doobeda sa predstavila naša detská scéna hrou Tajomný hippopotamus od autora Vols Lisšic, ktorú režírovala Paula Musilová. Veríme, že naši zahraniční slováci boli u nás spokojní a na všetko čo zažili na Slovensku a hlavne na Dubovom budú v dobrom spomínať.

 

Oslavy k príležitosti 745. výročia prvej písomnej zmienky 

 

Výstava "Dubové vo fotografiách"

Dňa  17-18.8.2007 sa uskutočnila oslava 745. výročia prvej písomnej zmienky o obci Dubové a 95. výročia založenia ochotníckeho divadla na Dubovom. Pri tejto príležitosti boli zasadené tri duby, ktoré sú od pradávna symbolom obce. Prebehol krst knihy A. Lettricha: "Besná voda", v ktorej autor svojimi očami podáva históriu obce a rodín, ktoré na Dubovom žili a žijú dodnes. Počas týchto dvoch dni sme mali možnosť vidieť pestrý program, ktorý pripravili kultúrne skupiny obce, deti a pedagógovia materskej a základnej školy. (ďalej)

 

8.ROČNÍK VOLEJBALOVÉHO TURNAJA 27- 29.7.2007

Už je tu zase leto a k nemu neodmysliteľne patrí tradičný Volejbalový turnaj. Väčšina z nás už od začiatku prázdnin poctivo trénovala aby sa umiestnila na popredných priečkach. Tak ako po iné roky aj tento rok nám usporiadatelia pripravili bohatý trojdňový program. V piatok nám spríjemňovala predzápasový večer Štvrtá tretina z Dubového. V sobotu predpoludním sa začal hrať volejbalový turnaj o pohár starostu obce na ktorom sa zúčastnilo 10 družstiev:

Pokemon – (PD), JUWE – (TR), Devils – (Dubové), Dankina Družina – (NR), Drobci – (MT), LSD može byť – (MT), TOI-TOI - (TR), 3+2 - (MT), CEDER – (Dubové). IBALGIN – (Dudové)
Umiestnenia:
1.miesto - POKEMON (PD)
2.miesto - TOI – TOI (TR)
3.miesto - LSD može byť

Po vyhlásení výsledkov vystúpil Robo Papp so svojim koncertom, skupina BEZ OBSLUHY a zábava pokračovala diskotékou do rána. V nedeľu popoludní nás pobavili divadelníci z Belej-Dulice predstavením Rímsky kúpeľ.

 

MDD 2.6.2007

Tak ako každý rok sa „Tanečné kolo“ premenilo na stánok radosti a športového zápolenia. Po privítaní a úvodných inštrukcii sa všetci súťažiaci presunuli na trať, ktorá mala množstvo disciplín. Pri ich zdolávaní bolo možné na tvárach všetkých súťažiacich, bez ohľadu na vek, badať nezlomnú túžbu podať čo najlepší športový výkon. Všetci po úspešnom absolvovaní trate boli obmenený sladkosťami a veľmi chutným guľášom. K výbornej atmosfére prispela dychová hudba Dubovčianka so svojim vystúpením a  postarala sa aj o zlepšenie nálady pri pochmúrnom počasí na záver dňa.

 

HOKEJOVÝ TURNAJ 24.2.2007

Dňa 24.2.2007 na pozvanie hokejového oddielu Medokyš Turčianske Teplice sa zúčastnilo družstvo našich hokejistov amatérov hokejového turnaja o Pohár primátora Turčianskych Teplíc...(ďalej)

 

FAŠIANGY 10.2.2007

Fašiangy je obdobie od Troch kráľov až do polnoci pred Popolcovou – škaredou stredou. Potom nasleduje 40 dňový pôst až do Veľkého piatku. Preto sa skoro ráno, rok čo rok stretáva Dubovčianka, aby spolu s maskami vytvorili fašiangový sprievod a obišli celú obec. Aby pred 40 dňovým tichom aspoň zopár hodín trvala bujará nálada a z každého kúta znela hudba a smiech. Je potešiteľné, že u nás na Dubovom tieto krásne zvyky stále pretrvávajú.

 

Program STV1

Program JOJ

Program Markíza

Program NOVA

Počasie:

  Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

Doprava:

   Vyhľadanie spoja

www.ZSR.sk

www.SAD.sk

Komunikácia

  Vyhľadanie čísla

Hľadanie PSČ:

 

   Vyhľadanie PSČ