Obec Dubové pri Turčianskych Tepliciach

     

 

   

Menu

Mužstvá

   

Tabuľka

 

História obce

Obecný úrad

 - Úradné hodiny

 - Obecné zastupiteľstvo

 - Legislatíva

 

Kultúra

  - Divadelný súbor

  - Dychová hudba

  - Moderná kapela

  - Folklórny súbor

  - Spevácka skupina

 

Šport

 

Školstvo

  - Materská škola

  - Základná škola

 

Iné organizácie

 - SČK

 - Hasičský zbor

 - Poľovnícke združenie

 

Foto Galéria

 - rok 2005

 - rok 2006

 - rok 2007

 

Kontakt

 

Začiatky futbalu nájdeme v polovici 30. rokov minulého storočia, keď prichádzali na blízky majer Požehy tráviť prázdniny synovia prenájomcu majera. Chlapci priniesli futbalovú loptu, s ktorou sa z dlhej chvíle hrali na okolitých pasienkoch so synmi deputátnikov. O tom, že sa na Požehoch hrá futbal sa dozvedeli dubovskí chlapci veľmi rýchlo. Tak sa stalo, že nedeľu čo nedeľu putovali chlapci z dediny na Požehy. Tu sa prvýkrát stretli so skutočnou loptou, s ktorou sa hrali od obeda do večera. Futbal sa hral aj v dedine – po dvoroch, po záhradách a na lúkach pri pasení kráv s obyčajnými loptami, alebo len s handrákmi.

            V prvej polovici 40. rokov, počas druhej svetovej vojny, nastupovali do škôl ďalší študenti, ktorí sa s futbalom stretávali aj v školách a chceli jeho úroveň zvýšiť aj vo vlastnej dedine. V druhej polovici 40. rokov, teda po vojne, sa rady študentov rozrástli. Venovali sa viac futbalu, a tak zvyšovali kvalitu tejto hry.

Aj keď futbalová jedenástka nebola registrovaná, hralo sa teda len mimo súťaž. Bola to jedenástka kvalitná, pretože v nej hrali aj prizvaní futbalisti z Martina. Hralo sa s veľkým záujmom a zanietením.

            Pre dubovský futbal sú dôležité roky 1952 – 53. V roku 1952 dostali futbalisti nové ihrisko na lúkach pri rieke Turiec. V roku 1953 sa zakladá prvá telovýchovná organizácia – SOKOL Dubové. Futbalový oddiel bol zaregistrovaný a začal hrať v najnižšej 3. triede. Za celé obdobie od vzniku až doteraz sa vystriedalo veľa kvalitných  i menej kvalitných hráčov. Postupne si vybojovali nielen druhú, ale aj prvú B triedu, pre ktorú už staré ihrisko nevyhovovalo. Bolo treba nové, o ktorom sa začalo uvažovať v roku 1971.

V roku 1977 bolo odovzdané do užívania nielen ihrisko, ale celý areál aj so sociálnym zariadením. Jeho hodnota v tej dobe bola 1,5 milióna Kčs a bolo postavené v akcii „Z“. Treba poďakovať vtedajším funkcionárom MNV, už nebohým Pavlovi Hullovi a Slavomilovi Lettrichovi ako aj vtedajším členom výboru TJ Ing. Ľubomírovi Lettrichovi, Miroslavovi Lettrichovi, Jánovi Lettrichovi, Štefanovi Mihálkovi, Jozefovi Benákovi, Stanislavovi Kučerovi a nebohým Milanovi Ličkovi a Jánovi Virteľovi a v neposlednom rade aj všetkým občanom obce, ktorí priložili ruku k dielu svojou dobrovoľnou prácou.

            Staršia futbalová generácia rada spomína na futbalistov – vlastných odchovancov – Jozefa Lettrich (Pavleje), bratov Kmeťovcov, Jána Lettricha (Babašteje), Mira Lettricha (Babašteje) aj iných, ktorí tu dlhé roky hrali ako Ján Baran či Michal Belák. Z mladšej generácie Miroslav Vereš (hrajúci tréner), Ján Jadroň, či stále aktívne hrajúci Vladimír Virteľ a Peter Plica, ale aj mnoho iných.

            Verím, že tak ako uplynulých 30 rokov, tak aj ďalšie roky prinesú veľa dobrých futbalových zápasov a veľa pekných gólov.

Na záver, hráčom želám veľa športových úspechov, nielen dnes, ale počas celej sezóny a fanúšikom veľa potešenia z futbalu.  

 

                                                                      Ing. Ľubomír Lettrich

                                                                          starosta obce

 

 

60. VÝROČIE ZALOŽENIA TJ DRUŽSTEVNÍK DUBOVÉ - 22.6.2013

TJ Dubové a Obec Dubové Vás srdečne pozýva na oslavu 60. výročia založenia TJ Družstevník Dubové, ktoré sa uskutoční dňa 22.6.2013 v areáli futbalového ihriska.

Program:

11:00 hod. Dubové žiaci vs Výber rodičov

15:00 hod. Dubové old boys vs Dynamo Diviaky old boys

17:00 hod. Dubové muži  vs Hockey stars

19:00 -24:00 hod. Voľná zábava hrá DJ Alan Lukašík

 

História TJ Družstevník Dubové vo fotografiách pripravili:  Dušan Vereš, Peter Lettrich

 

Celé podujatie moderuje: Karol Polák

 

TJ DRUŽSTEVNÍK DUBOVÉ - FACEBOOK

 

 

  

Počasie:

  Predpoved pocasia :: www.meteo.sk

Doprava:

   Vyhľadanie spoja

www.ZSR.sk

www.SAD.sk

Komunikácia

  Vyhľadanie čísla

Hľadanie PSČ:

 

   Vyhľadanie PSČ